joi, 21 octombrie 2010

Despre ramele de tablouri Rosca's




*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                          
*                                                                                                                                            
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 



Inarmat cu bani putini, experienta profesionala americana la standardele cele mai ridicate, ambitie si enorm de multa sansa, in vara anului 1991 am infintat la Craiova manufactura de rame Rosca's SRL cu scopul marturisit de a forma specialisti capabili sa produca pentru export, la comanda, rame de o calitate, un rafinament si o diversitate nicicand intalnite in Romania pana atunci. Reproducerile de rame antice de calitate muzeala dar si ramele de autor executate cu materiale traditionale si tehnologii stravechi sunt astazi marca firmei Roscas's. La aproape doua decenii de la infintarea acestei manufacturi recunosc ca mi-am atins in buna masura scopul propus, ramele Rosca's fiind exportate cu regularitate, in principal in America, unde ele impodobesc colectiile de arta ale unora dintre cele mai faimoase personalitati politice, culturale si sportive ale planetei. Cel putin doi fosti presedinti americani si un viitor rege european se numara astazi printre posesorii ramelor construite cu arta, discretie si profesionalism de catre minunatii artisti rameuri din Craiova.

Voi reveni curand cu imagini, pareri si povestiri din lumea ramelor adevarate si a putinilor manufacturieri ramasi in lume sa tina sus steagul unei traditii si arte pe cale de disparitie. Sper sa ma incurajati sa continui ceea ce am inceput aici, caci sunt destule de spus despre aceasta esoterica nisa iar cultura ramelor la romani, in general, se afla in mare, mare suferinta; atat de mare incat aceasta lacuna grava m-a motivat sa-mi impartasesc cunostintele pe aceasta cale. Dar nu ma astept sa am o audienta stufoasa si inca de pe acum ma incearca teama ca voi obosi sa vorbesc de unul singur. Sper sa ma insel.

Daca pentru un motiv sau altul veti dori sa ma contactati urgent, un email trimis la RameRoscas@aol.com va primi un raspuns prompt din partea mea.  Pana cand ma voi deprinde cu blogul si uneltele lui si voi dezvolta reflexul vizitarii lui regulate va mai dura insa o vreme. Va solicit ingaduinta pentru lipsurile inerente inceputului. In plus, abilitatile mele scriitoricesti si mai ales cele ortografice nu mai sunt chiar ceea ce au fost ele odinioara si platesc tribut lungilor perioade petrecute departe de tara si mai ales rigiditatii cu care, la varsta mea, ma adaptez ortografiei post comuniste.

Un mic film documentar despre ce inseamna si cum sunt produse ramele Roscas
puteti viziona pe You Tube la adresa de mai jos:


---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------




Reproducerea integrala sau partiala a textelor si imaginilor publicate de Cornel Rosca pe acest blog este strict interzisa fara aprobarea scrisa a autorului (adresa de contact: rameRoscas@aol.com). Va multumesc pentru intelegere.

Un comentariu:

  1. Casuta de comentarii este deplin operationala si prezentul text confirma acest lucru. Pentru a vi se accepta mesajul trebuie sa activati una din versiunile oferite la rubrica "Comentati ca" si sa va logati in mod corespunzator.
    CR

    RăspundețiȘtergere