joi, 3 martie 2011

Ramele fotografice ROSCA'S, sau galeria ramelor fara rival in lume (partea a IV-a)




*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                                                                                                                                          
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 


Rame fotografice finisate in Schlagmetal,

Asa cum spuneam si in alte imprejurari, Schlagmetal este numele nemtesc al unei foite care imita aurul fara a avea insa nici-o farama de metal pretios in ea.

Personal, am invatat sa iubesc aceasta "foita de aur" abia dupa ce am descoperit ca ea se preteaza la mult mai multe subtilitati de finisare decat surata ei mai nobila, foita de aur adevarat. De pilda imitatia de aur poate oxida si, in functie de durata si mediul in care se intampla treaba asta, ea capata culori si nuante minunate variind de la portocaliu si brun la negru si de la verde la albastru. Pentru ca-mi place sa inventez si sa inovez in domeniul ramelor, versatilitatea acestui material m-a cucerit. Cadrele astfel finisate nu sunt cu nimic inferioare celor finisate in aur sau argint caci, in ce ma priveste, alegerea materialului in care imi finisez ramele tine strict de design, nu de pret.
Iata mai jos un detaliu de rama finisata in imitatie de aur, Schlagmetal.



Faceti clik pe imagine, caci va invit sa observati cat de frumos si credibil a fost patinata aceasta rama, ce culori si straluciri dobandeste acest material ignobil atunci cand este utilizat cu pricepere si arta. E ca si fotografiatul: nu aparatul face fotografia buna, ci mana care-l tine. Din mana unui profesionist vor iesi mereu fotografii frumoase si bune chiar si atunci cand va folosi un aparat inferior.

Deoarece nu vreau sa va mai torturez cu inca o postare fluviu, in ciuda tentatiei de a fi cat mai explicit voi trece la treaba si voi exemplifica mai jos versatilitatea si frumusetea ramelor atinse sau acoperite in intregime cu Schlagmetal. La urma urmelor nu detaliile tehnice, ci aspectul ramelor intereseaza pe oricine. Va reamintesc ca urmariti in continuare imagini de rame din categoria celor fara rival in lume, unicate purtand marca firmei ROSCA'S.






Dupa cum vedeti si din ultimele doua rame fotografice pentru Regele Ferdinand si Regina Maria, incadrari originale si deosebit de atragatoare pot fi executate doar cu mici accente de Sclagmetal. O rama frumoasa nu are nimic de aface cu pretiozitatea materialelor folosite iar valoarea unei rame nu o aduce aurul, ci arta si mestesugul ei.


---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------




Reproducerea integrala sau partiala a textelor si imaginilor publicate de Cornel Rosca pe acest blog este strict interzisa fara aprobarea scrisa a autorului (adresa de contact: rameRoscas@aol.com). Va multumesc pentru intelegere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu