marți, 22 februarie 2011

Rame fotografice ROSCA'S, sau galeria ramelor fara rival in lume (partea I)




*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                                                                                                                                          
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 


Time for a treat! Astazi ma gandesc sa va rasfat introducandu-va incet, incet in ambianta unor rame cu adevarat unice, in sensul ca, exceptandu-ne pe noi, nimeni altcineva nu mai produce sau vinde asemenea rame nicaieri in lume. Si nu pentru ca ele ar fi protejate de nu stiu ce patente sau drepturi de autor, ca nu sunt deloc protejate, ci pentru ca astfel de rame sunt rodul unei chimii miraculoase imposibil de reprodus pe alte meleaguri, in alte conditii, cu alti oameni, alte talente, alte materiale si tehnologii. Ramele de care ne vom ocupa in continuare sunt o combinatie imbatabila de frumusete, pretiozitate, maestrie si valoare. Oriunde in lume ati intalni o asemenea rama ea nu poate avea decat o singura sursa si un singur nume. Din pacate ramele cu pricina sunt cunoscute lumii sub numele de business pe care il folosesc in America si nu acela de ROSCA'S, ceea ce are o explicatie tinand de istorie, politica, economie si inceputurile tranzitiei romanesti.

Pe masura ce dau sa intru in subiectul propriu-zis realizez cu tristete ca eu insumi cunosc prea putini oameni capabili sa iubeasca si sa inteleaga cu adevarat frumusetile si complexitatile ce tin de lumea tacuta a ramelor de tablouri. Va trebui sa ma consolez cu gandul ca cititorii mei vor cauta si retine doar acele aspecte care vor raspunde interesului si gustului fiecaruia. Unii vor aprecia frumusetea, altii pretiozitatea, unii vor cauta acuratetea tehnica sau maestria artistica si, in fine, nu putini vor cantari aceste rame doar prin prisma pretului. Cititorul ideal va avea capacitatea sa perceapa toate aceste aspecte simultan si sa-si formuleze o judecata de ansamblu. Pentru a stabili totusi un nivel de pornire cat mai elevat va trebui sa va mai retin atentia cu urmatoarele vorbe.

De cele mai multe ori ramele tablourilor din muzeele si marile colectii ale lumii au valoarea lor artistica, istorica si pecuniara de sine statatoare. Tocmai din acest motiv, pentru conservarea si restaurarea lor se depun eforturi si se fac cheltuieli exorbitante, ele avand menirea de a insoti si servi tablourile pe care le incadreaza pentru totdeauna. Vicisitudinile istoriei sau diverse accidente de parcurs fac insa ca tablourile sa fie adesea despartite de ramele lor originale si atunci se impune inramarea sau chiar reinramarea lor in rame potrivite stilului si epocii lucrarilor respective. In functie de maestria si cunostintele rameurului, aceste rame noi executate in stilul, cu materialele si metodele epocii se deosebesc atat de putin de ramele originale incat doar expertii pot face diferenta intre un original si o reproducere.

Ei bine, imaginati-va acum niste rameuri de aceasta valoare cizeland printre picaturi rame fotografice unicat, cu stativ, executate din aceleasi materiale, folosind aceeasi arta si tehnologii precum maestrii rameuri de odinioara, cei care au faurit superbele cadre din marile muzee si colectii ale lumii. Aceste rame fotografice sunt mult mai mult decat le arata numele a fi. Ele sunt niste mici lucrari de arta semnate de autor, niste obiecte pretioase si desavarsite care -bine ingrijite- vor infrunta timpul cu acelasi succes ca si suratele lor mai mari. Ramele fotografice ROSCA'S sunt cadourile ideale in situatii speciale si de aceea sunt ravnite, cautate, oferite si colectionate de catre cei care le cunosc si le apreciaza. O incursiune pe taramul ramelor fotografice Rosca's este o evadare spre de o lume unica, matura de un estetism  si un clasicism fara cusur. Bucurati-va, incepe calatoria! Primul popas, Ramele fotografiece finisate in aur de 22K, cu peronul pe stanga. Urmatoarea oprire o vom face la statia Rame fotografice finisate in aur alb de 12K sau argint si vom continua prin defileul Ramelor fotografice finisate in Schlagmetal ("foita de aur" in dulcele si imprecisul grai romanesc), pentru a ne incheia expeditia in tinutul Ramelor fotografice cu suprafetele sculptate in gesso.


---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------




Reproducerea integrala sau partiala a textelor si imaginilor publicate de Cornel Rosca pe acest blog este strict interzisa fara aprobarea scrisa a autorului (adresa de contact: rameRoscas@aol.com). Va multumesc pentru intelegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu