marți, 29 septembrie 2015

Rame TEMPORARE.

Marile muzee din lume recurg frecvent la RAME TEMPORARE atunci cand cele originale fie lipsesc, fie se afla in grija restauratorilor sau atunci cand picturile lor trebuie trimise la diverse expozitii interne sau internationale. Ma bucur sa va confirm ca prezenta ROSCA'S SRL in Craiova inseamna, pentru muzeul de arta din localitate, nu doar sansa unor restaurari si reproduceri de rame istorice de cea mai buna calitate dar si prilejul utilizarii unor rame temporare ROSCA'S pecum cele de mai jos.
In prezent (Septembrie 2015) Muzeul de Arta Craiova expune in rame temporare doua dintre portretele de familie (Alexandru si Aristita Aman) realizate de Th. Aman (vezi img. 1, 2 si 3), ceea ce permite vizitatorilor sa le admire fara restrictii chiar si in faza premergatoare reincadrarii loi in ramele definitive.
img. 1                                                                                                       img. 2
img. 3
Ramele temporare sunt intotdeauna niste alcatuiri frumoase executate din materiale usoare, ieftine dar nu si foarte durabile. 
Iata in continuare (img. 4 si 5) cum au fost inramate, cateva luni mai tarziu, aceleasi doua picturi in ramele lor definitive, niste reproduceri fidele ale originalelor aflate intr-o stare mult prea avansata de degradare pentru a mai fi restaurate. Ornamentatia acestor rame a fost recreata pornind de la fragmentele disparate si adesea incomplete care au supravietuit pe piesele originale. 
img. 4                                                                                                  img. 5


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * *      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                     
3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
                                                                                        
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 
---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor si firmelor clasice    www.roscas.ro

---------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu