sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Din nou despre goblenuri. O profetie implinita ...de altii.
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                          
*                                                                                                                                            
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * Una dintre calitatile mele (nu ca ar fi prea multe) este aceea ca zaresc uneori mai departe decat multi dintre prietenii mei. Darul acesta vine insa la pachet cu fapul ca sfaturile mele bine intentionate cad de cele mai multe ori in urechi fudule, irosindu-se astfel cu totul. Asa au stat lucrurile si cu subiectul originar al acestui topic.

Iata insa ca la doi ani de la prima mea articulare a unui gand de revigorare a artei goblenului (disperant innamolita in reprezentari bucolice si abordari naive ale unor subiecte reluate pana  la epuizare) ma razbuna o stire aparuta astazi, 3 Noiembrie 2012,  in sectiunea de Arte si Cultura a Huffpost-ului, unde este vorba despre "extraordinara realizare artistica a d-nei Cayce Zavaglia" a carei arta va fi expusa in Decembrie la Lyons Wier Gallery din Art Miami. Femeia aceasta face ceea ce va invitam si eu pe voi sa faceti cu doi ani in urma, fara a avea pretentia ca asta inseamna o gaura in cer, respectiv portretizeaza cu acul si ata. Iata cateva dintre lucrarile artistei. Va las sa le analizati si sa visati la pretul acestor lucrari ...neinramate. Va reamintesc ca in acest rastimp ati cusut cu inversunare floricele, cabanute si "copii muciosi" care s-au adaugat altor zeci si sute de floricele, cabanute si copii muciosi greu sau deloc vandabili... si ati ignorat portretele, desi cu totii stim cat sunt ele de pretioase in ochii familiei si cat de mult cheltuiesc unii pentru a-si rasfata copiii, sotiile sau iubitele cu daruri si surprize fara numar. Din pacate cam asta este vocatia romneasca: unde-i bine, vai de mine! Unde-i rau, hop si eu! Sper ca macar exemplul acestei americance sa va fie de mai mult folos decat v-au fost sfaturile mele cu doi ani de zile in urma.


---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu