luni, 13 august 2018

Rame moderne "Float" (imagini si video)

Ramele Float -in care lucrarea de arta pare sa pluteasca in interiorul ramei- au fost inventate in anii '60 de artistiul si designerul american Rob ert Kulike. Ele au cucerit rapid artistii si publicul devenind ramele predilecte pentru inramarea lucrarilor moderne si contemporane. In special arta abstracta, dar nu numai ea, are de castigat de pe urma acestei rame minimaliste. 
Desi orice rama cu falt invers, mai larga in deschiderea frontala decat in cea dinspre perete, este o rama cu functionalitate "float",  cea mai populara si larg ravnita rama float (unii ii spun caisse americaine sau box) este o rama foarte ingusta (10 -12 mm) cu profilul in forma de L, unde sasiul se introduce in rama prin fata si este apoi fixat pe laturile scurte ale profilului in forma de "L" (vezi fig. 1). 
Din imagiunile urmnatoare veti intelege si mai bine cum se prezinta rama float. 

fig. 2 la stanga si 3 mai jos
Pana de curand rama float era inexistenta in Romania si trebuia confectionatra, asa cum se pricepea fiecare artist sau tamplar in parte. In ultimii ani rama aceasta a fost descoperita de ramarii din Romania in metraje chinezesti prefabricate si prefinisate. Cele mai ieftine rame float le gasiti in orasul dvs la atelierul de rame din coltul strazii. Daca doritio sa aveti o selectie mai larga si sa beneficiati de rame float construite la comanda, exact asa cum va doriti si cum cere pictura dvs, atunci nu puteti ocoli manufactura de rame Rosca's din Craiova. Aici si cele mai simple rame sunt confectionate la comanda, bucata de bucata, la gabaritul, profilul, forma si finisarea optima fiecarei lucrari de arta in parte. 
Pe langa modelele vazute in video clipul de mai sus, in imaginile de mai jos puteti admira alte cateva modele float concepute si reealizate in ultimul timp la Craiova pentru clientii nostri externi si interni. faceti clik pe imagini pentru a le mari. 











---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL este unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania. Ea are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor istorice   www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------


Un comentariu:

  1. Vă sfătuiesc să vă publicați videoclipul pe youtube și să obțineți multe like-uri de pe acest site https://viplikes.ro

    RăspundețiȘtergere