marți, 31 decembrie 2013

INRAMAREA, IN TEXAS, A UNOR PICTURI ITALIENE DIN SEC. 18 IN PATRU RAME ROSCAS

Intr-una din zilele anului 2011 sau 2012, o veche clienta din Houston, Texas, imi solicita sa-i construiesc 4 rame speciale pentru niste panouri italiene din secolul al XVIII. Comanda ei se baza pe modificarea mostrei noastra de rama numita Herculane-114 (pe care o vedeti mai jos).
Astfel, cele patru picturi erau realizate pe lemn cu forme doar vag asemanatoare. Nu erau dreptunghiulare, ci curbate, oarecum in forma de cartus (in sensul heraldic) iar asta facea aproape inutilizabil ornamentul sgrafitat din colt, oricat de legitim parea el pentru perioada si stilul lucrarilor respective. Fiecare dintre rame urma deci sa incadreze o pictura cu un contur diferit dar, pe ansamblu, ele trebuia sa para identice ca forma si marime si, de asemenea, plauzibile ca vechime dar bine pastrate si asemanatoare ca patina.
Ramele dorite aveau 40 mm latime si sub aceasta "cortina" opaca am putut ascunde o parte dintre iregularitatile tablourilor, in interiorul unor falturi ciudate, ajustate astfel incat sa se conformeze contururilor specifice. Pentru a pastra rama ingusta, a trebuit sa-i modific profilul, inaltandu-l si largind portiunea aurita in dauna rotunjimilor de culoare neagra. Din SUA mi-au fost trimise, prin posta, contururile exacte ale tuturor celor patru tablouri si acele sabloane au fost reperele pe care le-am respectat cu sfintenie la construirea fiecarei rame in parte.
Iata in continuare cum se prezenta, la final, una dintre aceste rame, in intregul ei si in detaliu.

Cand ramele au ajuns la Houston ele s-au potrivit perfect cu tablorile pe care urmau sa le incadreze. Aceasta lucrare a fost un succes total atat de mare incat Mrs. Sarah Balinskas, clientul meu, mi-a trimis nu doar sincerele ei multumiri, cuvintele ei fiind reproduse pe site-ul firmei, in pagina de Referinte Profesionale, printre alte marturii si recomandari ale clientilor mei (http://www.roscas.ro/referinte.html) dar,  lucru total neobisnuit, si doua imagini cu picturile respective aseazate pe pereti, la locul lor, in casa unui bogat om de afaceri texan. Le vedeti si dumneavoastra mai jos.



*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                 
*                 2) Firme publicitare Roscas     (blog specializat)
*                 3) Restaurari rame antice        (blog specializat)    
                   4) Face Book Rame Rosca's     (pagina de Face Book)                             
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                                                                                                      
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 

---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu