luni, 19 septembrie 2011

Surpriza din mansarda




*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                                                                                                                                           
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 
Va mai amintiti, din copilarie, emotiile pe care le incercam cu totii atunci cand ne strecuram pe usa podului unei case din vecini? Aflam acolo un univers fabulos prin bogatia surprizelor ferecate in cuferele si valizele unor stapani incerti, printre paginile cartilor si revisteore vechi legate teancuri-teancuri cu sfoara, ori in cutiile cu scrisori si fotografii din care ne zambeau persoinaje demult plecate pe lumea cealalta...

Exista in Craiova o mansarda incarcata, cred eu, cu emotii similare si care coplesesc vizitatorul adult neprevenit. Locului aceluia eu ii spun "show room-ul firmei mele" si doar o mana de norocosi au nimerit drumul ce duce spre el. Este un loc izolat in spatiu si timp, un loc vorbind despre lucruri pe care le credeati demult disparute, daca chiar ati crezut ca asa ceva ar fi putut exista vreodata si in Romania. Patrunsi in acel spatiu sunteti pe data invaluiti de o lumina veche, aurie, iar urechile deslusesc dupa o vreme tanguirile vatuite ale unor melodii grecesti indemnand la ragaz si visare. Asezat pe canapeaua sau fotoliile din acea incapere vizitatorul se reculege, isi aduna puterile si isi recapata curajul in fata unei cesti aburinde cu cafea Tasters' Choice, a unui pahar de vin alb si a unui pahar cu apa minerala. Dulceata din petale de trandafiri si serbetul mai lipsesc pentru ca senzatia de intoarcere in timp sa fie totala. Conversatia se leaga usor pentru ca ambianta aceea estompeaza notiunea timpului iar emotiile si amintirile sunt starnite prin contururile, textura sau stralucirea fiecarui obiect in parte, fiecare avand obarsia si istoria lui. Dar toate istoriile acelea luate impreuna nu se compara in frumusete, inedit si intensitate cu istoria aparitiei si functionarii manufacturii ROSCA'S, istoria acesteia purtandu-ne pe doua continente si tragandu-si seva din adancul a trei decenii de viata dedicata la propriu slujirii artei.

Ar mai fi multe de spus, dar prefer sa nu divaghez si sa revin la surprizele pandind in dosul usii mansardei mele din Craiova. Si ce cale mai facila de a relata despre acea ambianta am putea gasi daca nu cea a imaginilor fotografice? Mansarda a fost transformata in show room cu mai putin de doi ani in urma, adica atunci cand am decis sa oferim si pe piata din Romania rame de calitatea celor produse pana atunci, in manufactura ROSCA'S, doar pentru o clientela americana foarte sofisticata. Spatiul dedicat show room-ului s-a largit si s-a imbogatit in acest rastimp asa va continua s-o faca si pe viitor.

Am selectionat un numar limitat de imagini generale care descriu cam cum se prezinta lucrurile "acolo sus" in prezent. Dupa cum vedeti, drumul pana la mansarda va e presarat cu flori.


Oricat de ciudat ar parea, la parterul ei cladirea aceasta adaposteste probabil unul dintre cele mai capabile, dotate si autonome ateliere pentru productia de modele si articole unicat din lemn, la niste standarde si in conditiide lucru greu de egalat. Conditiile de munca, dotarea superioara si calitatea profesionala a unei echipe de "veterani" (in care cel mai vechi angajat tocmai a implinit 18 ani de cand s-a angajat la aceasta firma) sunt ingredientele calitatii produselor noastre.





Prefirate printre mostrele de rame si tablourile inramate se afla si niste mici elemente de signalistica in care suntem pionieri pe piata romaneasca. Ma refer la firmele 3D pictate si aurite precum si la placile personalizate cu adresa si numarul de casa, asa cum pot fi ele intalnite in toata lumea anglosaxona. 






Intr-un colt al acestei superbe incaperi mi-am amenajat un mic birou  si va dau voie sa ma invidiati pentru privilegiul de a lucra inconjurat de atatea frumuseti. Si nici nu v-am aratat inca totul...


---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------




Reproducerea integrala sau partiala a textelor si imaginilor publicate de Cornel Rosca pe acest blog este strict interzisa fara aprobarea scrisa a autorului (adresa de contact: rameRoscas@aol.com). Va multumesc pentru intelegere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu