vineri, 8 aprilie 2016

Rama Pallas Athena si o frumoasa recunoastere de peste ocean


Priviti Pallas Athene, o celebra pictura de Gustav Klimt si nu mai putin celebra sa rama. Klimt a avut parte de un rameur desavarsit din mainile caruia au iesit cateva incadrari ramase repere (land marks)  topografice in istoria si geografia ramelor si pe care le recunoastem la fel de usor precum orice turist ar recunoaste piramidele din Egipt sau turnul Eifel din Paris.  Rama originala este o metaloplastie aurita fixata pe cadru lemn. Ea este una din acele multe rame care mi-ar fi placut sa le fi inventat chiar eu sau macar sa am ocazia de a le reproduce vreodata in viata. Cand iti doresti mult ceva, cateodata Dumnezeu te rasplateste si-ti trimite exact ceea ce-ti doreai, de unde si zicala "ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample!".

In vara anului 2015 Dumnezeul ramelor a fost bun roman si mi-a trimis o comanda croita pe sufletul meu. Un american cumparase de la un dealer californian de arta o reproducere a Atenei Pallas de Gustav Klimt si dorea o inramare similara cu a originalului. Dealerul a apelat la un mare atelier de rame din Kentucky care, recunoscandu-se depasit, a apelat la randul lui la ROSCA'S SRL. Designerii americani au cerut unele schimbari. Astfel, au comandat rama intr-un profil ceva mai lat si nu au vrut-o din metal lucrat, ci sculptata in lemn si aurita cu foita de aur. Aceste schimbari modificau insa in mod perceptibil designul ramei si trebuia sa gasim o solutie estetica noua. Rezultatul il vedeti mai jos precum si reactiile celor de peste ocean, respectiv ale cumparatorului, ale dealerul de arta si ale rameurului care a recurs la serviciile noastre. Va redau mesajele originale shimbate pe subiectul acestei rame dupa ce tabloul inramat a ajuns in posesia proprietarului sau. Am sters doar adresele de email ale celor implicati. Numele beneficiarului lucrarii este Mike. Tom este dealerul de arta, Dee Dee este probabil sotia lui Mike iar Linda e rameurul din Kentucky, cea care ne-a comandat aceasta lucrare. Pe Cornel il cunoasteti deja.




Cornel,

Just wanted to forward this to you from my clients with the Klimt.  Again,  I cannot tell you how pleased we all are with your frame.  It is a masterpiece in itself.  No detail spared, and beautiful finishes.  Even love your signature.  

I'll be back in touch with more orders soon,

Linda 




---------- Forwarded message ----------
From: Dee Dee Moran <>
Date: Thu, Jul 23, 2015 at 5:17 PM
Subject: FW: Klimt framing!
To: "Linda P. Helton" < >
Cc: Michael Moran < >


Linda -

We received this e-mail from the art dealer from whom we bought the Klimts.
Such a great compliment for both you and our frame maker.

Please do forward this to him as well.

Thanks,
Dee Dee


------ Forwarded Message
From: Thomas Negovan <>
Date: Thu, 23 Jul 2015 13:05:51 -0700
To: Michael Moran <>
Subject: Klimt framing!

Mike-

Just- wow. I can't even articulate how amazing that looks.

People have done something approaching this, but I'm not exaggerating when I say that this is visibly superior- the framer pushed this one as far as is humbly possible, and it looks just perfect.

Thank you so much for showing us this!!!

Tom

-- 
Thomas Negovan
Century Guild Gallery


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Mai multe despre ramele Roscas pe site-ul www.roscas.ro si pe blogulwww.rameroscas.blogspot.com).

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * *      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                     
3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
                                                                                        
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 
---------------------------------------------------------------------------

ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor si firmelor clasice    www.roscas.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu