luni, 14 aprilie 2014

INTERNETUL, GALERIA VIRTUALA CU VANZARE.

De ceva vreme ma chinuiesc sa scriu despre niste lucruri utile pictorilor si goblenistilor, dar nu izbutesc s-o fac deoarece reformulez mereu, in dorinta de a acoperi un subiect vast in cat mai putine randuri si a-mi mai ramane timp sa postez si niste imagini, inainte de a fi plictisit si pierdut pe drum cititorii.
1) Prima idee ar fi aceea ca toti toti cei care citesc acest text au acces la un calculator conectat la internet si asta le deschide instantaneu si gratuit poarta spre lumea intreaga, o piata incomparabil mai vasta si mai potenta decat comunitatile locale sau regionale in care traim si de unde ne extragem veniturile.
2) Abilitatile reduse in domeniul internetului si a celor catorva programe utile noua ne condamna sa ramanem specataori pasivi si muti in lumea internetului unde vom calatori la intamplare, atunci cand nu vom parcurge mecanic cateva drumuri de rutina pentru a privi, precum copii, la ce se intampla in jur prin "curtile oamenilor".
3) Dimpotriva, cu cat suntem mai abili in domeniul internetului cu atat mai multe vom invata, cu atat mai bine vom relationa cu altii, cu atat mai convenabil vom cumpara cele necesare si, da, cu atat mai bine vom vinde ceea ce avem de vanzare. Insasi calitatea vietii noastre a ajuns sa depinda de capacitatea de a ne orienta in acest nou univers, asta fiind sensul actual al spusei "ai carte, ai parte". Capacitatea noastra de a folosi calculatorul in ceea ce facem si de a ne orienta, naviga si comunica pe internet a devenit o forma superioara de alfabetizare. Putem alege sa ramanem analfabeti si sa traim neimpliniti si trudnic sau, dimpotriva, sa deprindem aceste aptitudini si sa culegem beneficiile situatiei. 
4) In alta ordine de idei va reamintesc ca intre cel care produce un lucru si cumparatorul, utilizatorul lui final exista in general un traseu foarte lung populat de intermediari care castiga fiecare mai bine decat predecesorul. Unul dintre numeroasele beneficii ale alfabetizarii noastre in domeniul computerului si folosirii internetului este faptul ca aceasta permite eliminarea multor intermediari dintre cei care parazitau structura preturilor, iar asta inseamna ca producatorul ar putea fi platit mai bine, dar si ca pretul platit de cumparatori ar putea fi considerabil mai mic. Internetul provoaca o reasezare economica de proportii nemaivazute si e bine ca evenimentele sa ne gaseasca pe val, nu sub val.
5) In ochii vanzatorului neexperimentat un tablou neinramat pare a fi mai ieftin decat unul inramat. Impresia aceasta este inselatoare caci, in realitate, aflarea unui rameur de incredere, nesiguranta, nervii si timpul pretios pierdut de cumparator cu ocazia inramarii lucrarii sale se adauga toate la pretul ramei astfel incat inramarea de catre client sfarseste prin a fi intotdeauna o ocupatie foarte scumpa si o sarcina de care el s-ar lipsi cu multa recunostinta.
6) De la inaltimea experientei acumulate in trei decenii de activitate va declar ca vanzatorul de arta ar avea doar de castigat daca ar folosi internetul si ar oferi lucrarile sale incadrate digital in cateva variante de inramare fiecare, lasand apoi cumparatorilor posibilitatea de a achizitiona un obiect de arta complet si gata de a fi expus.
Incadrarea digitala a lucrarilor de arta este una dintre aptituidinile indispensabile oricarui artist care doreste sa vanda direct, fara intermediari, la pretul cel mai bun, folosindu-se de facilitatile oferite de internet prin intermediul web site-urilor, blogurilor, forumurilor sau instrumentelor de socializare gen Facebook. Furnizorii solutiilor de inramare, asa cum este si manufactura ROSCA'S SRL, ofera din abundenta si gratuit imagini de rame sau colturi de rame si pasparturi din productia proprie. Ele pot fi folosite de oricine in scopul unor inramari digitale dupa modelul prezentat mai jos unde acelasi goblen este prezentat in 3 variante de inramare si pret. 

Iata, lucrarea de inramat a fost indreptata pe calculator si adusa la forma rectangulara si la coloristica cea mai apropiata de cea reala.
 
VARIANTA 1, dimensiuni, caracteristici, pret 
 
VARIANTA 2, dimensiuni, caracteristici, pret

VARIANTA 3, dimensiuni, caracteristici, pret

Cumparatorul de arta are incredere totala in judecata si gustul artistului. Incadrarile alese de artist sunt absolut corecte din punctul sau de vedere si va alege una dintre ele. Odata facuta alegerea si platit avansul, artistul stie negresit cui trebuie sa i se adreseze pentru a obtine exact inramarea aleasa de clientul sau. Dupa cum vedeti, nu e nevoie sa cheltuiti cu inramarea pana cand nu ati vandut lucrarea iar clientul a achitat (cu recunostinta) inclusiv costurile de inramare. Internetul si putina pregatire pe calculator ofera vanzatorului o expunere incomparabil mai vasta decat orice expozitie traditionala. Stapanirea unor instrumente individuale pe platata prin internet (ex: Paypal) si de livrare rapida (ex: UPS) va aduc in situatia de a vinde si livra oriunde in lume. Dar despre aceste aspecte vom vorbi cu alt prilej.


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI, o PAGINA FB  si UN WEB SITE "ROSCA'S"               
*                 2) Firme publicitare Roscas     (blog specializat)
*                 3) Restaurari rame antice        (blog specializat)    
                   4) Face Book Rame Rosca's     (pagina de Face Book)                             
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                                                                                                    
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 

---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Aveţi perfectă dreptate. Îmi place articolul dumneavoastră, îmi place ceea ce faceţi. Toată consideraţia!

    RăspundețiȘtergere