joi, 21 iulie 2011

Designul interior contemporan evita cartile si tablourile?
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                                                                                                                                           
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 


Frunzaresc niste reviste mai noi si mai vechi de design interior si descopar cu stupoare ca peretii celor mai multe dintre amenajarile sau (re)valorizarile cu care pe buna dreptate "interioristii" contemporani se mandresc sunt dezolant de goi. Ici colo distingi cate o oglinda dar foarte rar zaresti un tablou si aproape niciodata o carte.  

Aspectul acesta e suparator din doua motive.
Primul si cel mai important ar fi acela ca designerul de interioare, care este un modelator de gusturi si chiar de atitudini sociale,  batatoreste astfel o inclinatie aculturala specifica tuturor noilor imbogatiti, oameni care la randul lor reprezinta pregnante modele de succes pentru multi dintre tinerii nostri. A trai in absenta cartilor si a tablourilor este felul in care cu siguranta vom pune in circulatie niste generatii tot mai superficiale, indiferente daca nu chiar ostile artei si culturii, nu credeti?
In al doilea rand, este o mare scapare profesionala sa omiti tablourile si cartile dintr-un ambient vintage sau clasic dupa ce ai depus tot efortul ca sa recreezi atmosfera respectiva prin scheme de culori retro, tapet, tapiserie, covoare si mobilier. Un asfel de interior vaduvit de carti si tablouri este fals ca o butaforie.

Inteleg ca datorita computerului si internetului cititul cartilor a devenit o indeletnicire desueta si ca oamenii nu mai citesc si nici nu mai scriu asa cum o faceau odinioara. Prin urmare nu mai pun pret pe biblioteci si tomuri imbracate in piele iar interioarele lor reflecta copios aceasta tendinta. Dar unde au disparut din ambient tablourile si de ce?  Paradoxal, constat ca biroul traditional rezista in schemele interioarelor savant elaborate, desi este evident ca, pe masura ce timpul trece, el devine o piesa de mobilier tot mai inutila in conditiile in care portabilitatea laptopului face scrisul, comunicarea si munca posibila oriunde gasim ragazul sau nevoia sa ne asezam.---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------
Reproducerea integrala sau partiala a textelor si imaginilor publicate de Cornel Rosca pe acest blog este strict interzisa fara aprobarea scrisa a autorului (adresa de contact: rameRoscas@aol.com). Va multumesc pentru intelegere.


Un comentariu: