luni, 4 aprilie 2011

Rame neortodoxe (I)
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *
*      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                            
*                 3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
*                 4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
*                                                                                                                                           
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 
Undeva, la jumatatea distantei dintre Detroit si Chicago, in South Bend, Indiana, prietenul meu Bron uimeste lumea artelor prin ramele originale pe care le incropeste in jurul unor picturi moderne si contemporane. Bron Janulis este designer, sculptor si auritor de rame, dar si un pictor, fotograf si creator de arta functionala, adica o specie aparte de artist polivalent.
Pentru a trezi din amorteala conformismului estetic o elita romaneasca un pic cam rigida, ma bucur sa va prezint aici cateva din ramele originale realizate de Bron. Ramele lui nu trebuie explicate, ci doar vazute si traite, asa ca nu va voi incomoda cu comentariile mele. Va asigur doar ca Bron este capabil si de reproduceri de rame dintre cele mai clasice si cuminti cu putinta, dar eu unul il pretuiesc pentru ramele originale pe care ni le-a lasat, rame de o forta si o expresivitate unice dupa dupa mea.
Priviti si incercati sa acceptati si sa intelegeti noutatea si frumusetea primitiva a acestor lucrari.


Si sa incheiem cu amuzantul taburet de mai jos.---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor.    www.roscas.ro
---------------------------------------------------------------------------
Reproducerea integrala sau partiala a textelor si imaginilor publicate de Cornel Rosca pe acest blog este strict interzisa fara aprobarea scrisa a autorului (adresa de contact: rameRoscas@aol.com). Va multumesc pentru intelegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu