duminică, 20 martie 2016

Arta, rama si internetul

Ma bucur sa descopar ca un tanar artist craiovean, pe numele lui Robert Florica, a inteles si a inceput sa aplice si el sugestile mele de promovare (si vanzare) pe internet. Din pacate majoritatea artstilor maturi sau si foarte maturi au mentalitati si deprinderi ancorate strict in secolul XIX si ei continua sa ignore calculatorul si internetul renuntand astfel la sansa de a fi vazuti, admirati si colectionati pe o piata imensa, incomparabil mai vasta si mai potenta decat piata locala sau  nationala.

In imaginea de ma sus vedem cum Robert Florica isi inrameaza singur si fara cheltuieli o lucrare de-a sa, intitulata Peste, de numai 10 x 15 cm,  intr-o rama pe care a ales-o de pe site-ul manufacturii Rosca's SRL din Craiova. A copiat imaginea ramei si a suprapus-o imaginii lucrarii personale. Nimic mai simplu! Cine spunea ca artistul trebuie sa cheltuiasca o caruta de bani ca sa-si inrameze lucrarile?! Unul din avantajele folosirii internetului este acela ca aici poti crea si propune imagini virtuale (compuse din fragmente disparate luate din fotografii diferite). Expunerea si promovarea pe internet devine prin urmare nu doar facila dar si extrem de ieftina iar rezultatele sunt fabuloase, caci una e sa te vada 50-100 de prieteni, la o expozitie de cateva zile, si alta e sa fii vazut de zeci de milioane de oameni, din toata lumea, tot timpul.
Tehnologia prezentului face posibil deci ca artistii sa-si inrameze DIGITAL, dupa plac, nu dupa adancimea buzunarului, orice lucrare pe care cinci minute mai tarziu sa o poata propuna spre vanzare "as is" (asa cum se vede) intregului internet.


Felicitari, Robert, pentru inramare digitala facuta de tine, ocupatie pe care ar trebui sa o deprinda orice artist care nu vrea sa-si tortureze clientii cu perspectiva cautarii unui rameur bun, a alegerii unor inramari care sa complimenteze picturile sau grafica respectiva. Cumparatorul de arta e intotdeauna bucuros sa plateasca ca sa-si inrameze cat mai bine lucrarea achizitionata, dar cu conditia sa o faca altii si nu el. Lucrarea asta e gata de vanzare si are sanse mult mai mari sa placa cuiva, de pe internet, decat daca ar fi fost lasata si prezentata neterminata, neinramata. ICand se v ivi clientul potrivit Robert va sti de unde a preluat rama cu pricina si o va putea comanda stiind ca nu risca nimic, lucrarea fiind deja vanduta gata inramata. Va garantez ca cel care va fi cucerit si va cumpara o lucrare de arta nu va schimba inramarea, daca a fost propusa de artist, si nu va disputa pretul ramei dupa cum nu va disputa pretul culorilor sau al cernelurilor. Dimpotriva, clienul va aprecia si va plati pentru sansa de a achizitiona o lucrare completa de care se poate bucura imediat. Artistii care nu vor sa invete sa inrameze digital resping un instrument fabulos de promovare a artei si de crestere a vanzarilor: INTERNETUL.
La distanta de cateva luni am inramat si in realitate acest peste. Aveti mai jos imaginea inramarii realizate si in care am tinut cont de preferintele artistului. 


In alta ordine de idei trebuie spus ca arta pe hartie nu trebuie sa atinga geamul ramei pentru ca acolo se poate forma condens in anumite conditii. Prin urmare acuarelele, grafica, pastelul se inrameaza toate cu pass partout (aceasta asigura distanta de 2 mm fata de geam) sau cu spacers. O paspartura largeste suprafata de inramat si atunci rama poate fi subtiata. O lucrare marunta necesita insa o rama lata.

(Mai multe despre ramele Roscas pe site-ul www.roscas.ro si pe blogulwww.rameroscas.blogspot.com).

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * *      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                     
3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
                                                                                        
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 
---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor si firmelor clasice    www.roscas.ro